Familjefilmen ”Lassie Kommer Hem” är en hjärtvärmande berättelse om den intelligenta och trofasta collien Lassie. Denna tyska långfilm från 2020, som nu streamas på SVT Play, tar dig med på en resa av vänskap, mod och lojalitet.

I filmen följer vi Florian och hans älskade hund Lassie. De två är oskiljaktiga tills ödet tar en oväntad vändning. Familjen flyttar till en ny lägenhet, men deras nya hyresvärd välkomnar inte fyrbenta vänner. Detta tvingar Lassie att lämna sitt hem och söka tillflykt hos greve von Sprengel. Men livet hos greven är inte enkelt, särskilt när en elak anställd gör Lassies tillvaro svår. Beslutsam att finna frihet och återförenas med sin familj, ger sig Lassie ut på en modig flykt.

Florian och grevens barnbarn Priscilla vägrar ge upp hoppet om att finna sin älskade vän. De ger sig ut på ett äventyr fyllt av utmaningar och faror, men också av vänskap och sammanhållning. Deras resa blir en upptäcktsfärd där de lär sig om tålamod, hopp och den obrytbara bandet mellan en pojke och hans hund.

Regisserad av Hanno Olderdissen och med stjärnor som Nico Marischka, Bella Bading och Sebastian Bezzel, tar ”Lassie Kommer Hem” tittarna på en emotionell berg-och-dalbana. Svenska röster inkluderar Magnus Mark, Charlie Löfgren Kruse och Anna Sahlin, vilket ger en närvarande och lokal känsla till denna universella berättelse.

Låt dig förtrollas av ”Lassie Kommer Hem”, en film som visar att hopp och kärlek kan övervinna alla hinder. Detta är en berättelse som kommer att värma hjärtan och inspirera tittare av alla åldrar. Missa inte chansen att streama denna familjeklassiker på SVT Play.