2022 | 6 Avsnitt

”Svart ljus” är en finsk dramathrillerserie från 2022 som utforskar gränserna för föräldraintuition och desperation. Serien som är tillgänglig för streaming på TV4 Play. Väcker frågan om hur långt en förälder är beredd att gå för att skydda sitt barn.

Mysteriet kring en stads mest fruktade brottsling

Huvudpersonen polisen Anna Valli. Tar sig an utmaningen att lösa mysteriet bakom försvinnandet av stadens mest fruktade brottsling – en person hon har haft en personlig koppling till. När utredningen tar en oväntad vändning och det framkommer tecken på att Annas egen son kan vara inblandad. Ställs hon inför det ultimata dilemmat.

Anna Vallis kamp för att skydda sin son

Med en stark vilja att skydda sin son till varje pris. Kämpar Anna för att sudda ut alla spår som kan leda utredningen mot honom. Denna moraliska och etiska konflikt driver serien framåt. Där tittarna får följa Annas desperata försök att balansera sin roll som både mor och polis.

Ensemblen bakom berättelsen

”Svart ljus” presenterar en talangfull ensemble med Maria Sid i spetsen som Anna Valli. Flankerad av Samuli Edelmann, Tommi Korpela, Janne Hyytiäinen, Elias Salonen, Paavo Usvola och flera andra. Denna grupp skådespelare förmedlar en gripande berättelse. Om familjeband, lojalitet och de mörka hemligheter som kan ligga gömda inom en stad. Originaltiteln på serien är ”Musta valo”, vilket direkt översatt betyder ”Svart ljus”. Och lägger ytterligare en dimension till seriens teman av mörker och ljus i kampen för sanning och rättvisa. Foto: TV4

Mer information om Svart ljus på themoviedb.org