2023 | 3 AVSNITT

Streama Gratis: ”Världens historia: Shakespeare” på SVT Play


Upptäck ”Världens historia: Shakespeare”, en brittisk historiedokumentärserie från 2023, nu tillgänglig för streaming på SVT Play.

Om ”Världens historia: Shakespeare”


Denna serie tar dig med på en resa genom livet av den världsberömde dramatikern William Shakespeare. År 1587 lämnar en ung Shakespeare Stratford-upon-Avon för att förverkliga sin dröm i det vibrerande men farliga London. Hans ”lev fort, dö ung”-livsstil inspirerar till skapandet av Romeo och Julia, en tonårsromans präglad av ödesdigra val. Vid 30 års ålder når Shakespeare karriärens höjdpunkt men drabbas av personliga tragedier som får honom att omvärdera sitt liv.

Serien utforskar även Shakespeares egna livsdrama, inklusive den tragiska händelsen när hans teater The Globe brann ner, vilket ledde till hans återkomst till Stratford. Vid hans död 1616 är han nästan bortglömd, och hans största verk riskerar att förloras för alltid.

I ”Världens historia: Shakespeare” medverkar kända skådespelare och experter som Judi Dench, Brian Cox, Adrian Lester, Helen Mirren och Jessie Buckley. Tillsammans med akademiker och författare som Lucy Jago och James Shapiro, bidrar de till att belysa livet och verket hos en av historiens största dramatiker.