2022|57 min

Utforska den Röda Planeten

I ”Utomjordiskt Liv”, en fascinerande vetenskapsdokumentär från 2022 tillgänglig på SVT Play. Och tittarna tas med på en resa till Mars. Det är en värld som lockat forskare och äventyrare i årtionden. Den senaste forskningen och teknologiska framsteg har möjliggjort djupgående utforskningar av Mars, vilket har lett till betydande upptäckter om planetens geologi, atmosfär och potentiella förutsättningar för liv.

Bevis för Liv Bortom Jorden

Denna dokumentär granskar de senaste 20 årens utforskning av Mars och undersöker de vetenskapliga bevisen som kan peka på att det en gång i tiden funnits liv på den röda planeten. Och från robotuppdrag som Mars Rover till avancerade satellitobservationer. Forskare runt om i världen samlar data för att svara på en av mänsklighetens mest grundläggande frågor. Är vi ensamma i universum? Upptäckten av även det mest grundläggande mikrobiella livet på Mars. Skulle revolutionera vår förståelse för livets spridning i kosmos och öppna nya dimensioner av frågor om livets natur och ursprung.

Genom expertintervjuer, avancerade CGI-rekonstruktioner och de senaste rönen från Mars-utforskningen. Det erbjuder ”Utomjordiskt Liv” en unik inblick i den pågående vetenskapliga jakten på bevis för utomjordiskt liv och dess potentiella konsekvenser för vår plats i universum. Följ med på denna spännande utforskning på SVT Play och utforska möjligheterna av vad som finns där ute, bortom vår egen värld. Foto: BBC/SVT