2007 | 99 min

Se upp för dårarna: En berättelse om vänskap och drömmar

”Se upp för dårarna” är en hjärtevärmande dramakomedi från 2007, regisserad av Helena Bergström, som utforskar vänskapens och ambitionernas kraft. Filmen berättar historien om Yasmin och Elin. Två unga kvinnor från olika bakgrunder. Som bildar en osannolik vänskap under deras strävanden att uppfylla sina drömmar genom att ansöka till polishögskolan.

Familjebakgrund och samhällsutmaningar

Yasmin, spelad av Rakel Wärmländer, kämpar med sin familjebakgrund. Hennes pappa, en utbildad hjärtkirurg som tvingades lämna Turkiet, arbetar nu som tunnelbanechaufför i Stockholm. Bestämd att inte låta sin fars öde definiera hennes framtid. Sätter Yasmin sitt sikte på att bli något stort och tjäna sin plats i samhället. Å andra sidan kämpar Elin, spelad av Nina Zanjani, för att komma ut ur skuggan av sin självcentrerade far. En framstående kriminalprofessor.

En film om mod, vänskap och självförverkligande

Genom deras gemensamma strävanden och utmaningar, ”Se upp för dårarna” utforskar teman om mod, identitet och självförverkligande. Det är en berättelse som påminner oss om att trots de hinder vi möter. Kan kraften i vänskap och beslutsamhet leda oss till att övervinna alla odds.

Streama ”Se upp för dårarna” på SVT Play för att följa Yasmins och Elins inspirerande resa. Mot att uppnå sina drömmar och ta för sig av livet, trots de utmaningar och fördomar de står inför. Foto: Tony Nutley/SF/SVT

Mer information om Se upp för dårarna på themoviedb.org