2024

”Rapport” är känt för att vara Sveriges största nyhetsprogram, som erbjuder nyheter dygnet runt på SVT1, SVT Forum och SVT Play. Programledarna spelar en central roll i att förmedla nyheter till tittarna. Här är några av de framstående programledarna:

Lisbeth Åkerman: Erfaren Nyhetsankare

Lisbeth Åkerman har varit nyhetsankare sedan 2005. Hon började sin karriär på radio och anslöt sig till ”Rapport” 1998. Dessutom har hon varit aktiv i olika sändningar och varit redaktör samt programledare för Gomorron Sverige.

Katarina Sandström: Från Radio till Rampjuset

Katarina Sandström, som varit nyhetsankare sedan 2000, har en bred journalistisk erfarenhet. Hon har medverkat i större sändningar som Nobelbanketten och har flera gånger blivit nominerad till och vunnit priser som bästa nyhetsankare.

Helena Berg: En Mångsidig Journalist

Helena Berg har arbetat som programledare sedan 2004, efter en imponerande karriär på TT, Ekot och SVT:s regionala program. Hon har ett stort intresse för svenska språket och har även studerat konst och musik.

Pelle Edin: Ekonomisk Expertis

Pelle Edin, med en ekonomexamen från Stockholms universitet, började sin journalistkarriär på tidningar och radio. Han har varit en del av SVT sedan 1982 och har fokuserat på ekonomijournalistik.

Cecilia Gralde: Bred Journalistbakgrund

Cecilia Gralde, som arbetar på Rapport, har varit journalist sedan 1992. Hon har en mångfacetterad bakgrund med erfarenhet från TT, Mittnytt och Radio Västerbotten.

Linda Nilarve: Från Radio till TV

Linda Nilarve, som anslöt sig till SVT 2000, har huvudsakligen arbetat som programledare och reporter. Hon har även lett viktiga ekonomidebatter inför riksdagsvalet.

Nike Nylander: Från Historiska Museet till SVT

Nike Nylander, som arbetar som reporter och programledare på Rapport och Aktuellt, har en varierad bakgrund som inkluderar arbete på Historiska museet och som frilansjournalist.

Filip Struwe: Teknikspecialisten

Filip Struwe, med erfarenhet från både radio och TV, är specialiserad på IT och teknik. Han har varit reporter och programledare i flera olika program.

Ulf Wallgren: Veteran på SVT

Ulf Wallgren har arbetat på SVT sedan 1989 och har varit involverad i nyhetsrapportering på flera olika plattformar, inklusive regionala program och webb-TV.

Dessa programledare bidrar med sin unika erfarenhet och expertis för att förmedla nyheter till en bred publik. Foto: SVT