2023 | 6 Avsnitt

Livet på kontinenterna: En resa genom tid och rum

”Livet på kontinenterna” är en tysk naturdokumentärserie från 2023. Som tar tittarna med på en fascinerande resa till de sex bebodda kontinenterna. Serien som finns tillgänglig för streaming på Kunskapskanalen och SVT Play. Utforskar kontinenternas geologi, klimat, flora och fauna långt innan människans ankomst. Och hur dessa faktorer har format mänsklighetens utveckling och de civilisationer vi känner idag.

Utforska kontinenternas hemligheter

Dokumentärserien dyker djupt in i varje kontinents unika historia – Afrika, Asien, Australien och Oceanien, Europa, Nordamerika och Sydamerika. Med hjälp av realistisk 3D-animation får tittarna uppleva kontinentalplattornas rörelser, landområden som sjunker, vulkanutbrott och kraftiga stormar. Serien erbjuder en unik vy av världens spektakulära landskap från luften, inklusive imponerande bergskedjor och uttorkade öknar.

En visuell fest för naturälskare

”Livet på kontinenterna” bjuder in tittarna till en visuell fest. Där de kan upptäcka de otaliga sätt på vilka jordens geologiska och klimatmässiga förändringar. Har bidragit till den rika mångfald av liv och kulturer som existerar idag. Serien är en hyllning till jordens skönhet och komplexitet, och ett måste för alla som är intresserade av naturvetenskap och mänsklighetens historia.

Foto: cookelma /Pond5 /Kunskapskanalen