”Golden Boy”, en turkisk dramaserie från 2022/2023, ger en fascinerande inblick i livet för Istanbuls välbärgade elitskikt. Serien, som finns tillgänglig för streaming på Sjuan och TV4 Play, berättar historien om familjen Korhanli och deras framgångsrika smyckesföretag.

Halis Agha, familjens patriark, har byggt företaget från grunden. Trots hälsoproblem och att han överlåtit verksamheten till sin son Orhan, behåller han en auktoritär roll och fattar fortfarande de avgörande besluten. Hans auktoritet är oomtvistad, och hans ord är lag inom familjen.

Ferit, Halis Aghas barnbarn, sticker ut i familjen. Till skillnad från sin bror Fuat och sin far Orhan, strävar Ferit efter frihet och ett självständigt liv. Men hans beroende av familjens ekonomiska stöd hindrar honom från att bryta sig loss och leva som han vill.

Trött på Ferits upproriska beteende, bestämmer Halis Agha att det är dags för Ferit att gifta sig med någon från sin hemstad Gaziantep. Han uppdrar åt İfakat, sin äldsta svärdotter, att hitta en passande brud. Fast i en svår situation, utan andra alternativ, måste Ferit acceptera det arrangerade äktenskapet.

”Golden Boy” är en berättelse om makt, familjeband och personlig frihet, som utforskar den komplexa dynamiken i en välbärgad familj med djupa rötter och traditioner. Följ med på denna resa in i Istanbuls överklass och upplev drama, konflikter och kärlek i denna gripande serie.