1940 | 84Min

Streama Gratis: ”Dans efter noter” på SVT Play
Se ”Dans efter noter”, en amerikansk musikalkomedi från 1940, nu tillgänglig på SVT Play.

Om ”Dans efter noter”


”Dans efter noter” är en underhållande romantisk komedi med stor musikalisk charm. Filmen kretsar kring två rivaliserande trumpetspelare, Danny och Hank, spelade av Fred Astaire och Burgess Meredith. Deras största dröm är att få en plats i Artie Shaws berömda storband.

I centrum för deras rivalitet är den vackra Ellen, porträtterad av Paulette Goddard, som båda männen är intresserade av. Till deras överraskning tar Ellen rollen som deras manager istället för att bli romantiskt involverad. Filmen bjuder på en serie av komiska situationer och musikaliska nummer som ger en inblick i 1940-talets jazzscen.

Regisserad av H.C. Potter och med legendariska namn som Fred Astaire och Paulette Goddard i huvudrollerna, är ”Dans efter noter” en tidlös klassiker. Musikälskare och filmfans kommer att njuta av Artie Shaws liveframträdanden och de eleganta dansnumren som Astaire är känd för. Originaltiteln är ”Second Chorus”.

”Dans efter noter” är en pärla från Hollywoods guldålder, en film som bjuder på både skratt och fantastiska musikstunder. Missa inte denna klassiska musikalkomedi på SVT Play. Foto: Retro Film Vault/SVT