Streama ”Stockholm” på SVT Play


Se ”Stockholm”, en amerikansk dramakomedifilm från 2018, tillgänglig på SVT Play.

Om ”Stockholm”


Filmen ”Stockholm” inspirerades av den verkliga händelsen som gav upphov till begreppet ”Stockholmssyndromet” efter Norrmalmstorgsdramat 1973. Historien utforskar det oförutsägbara och komplexa förhållandet mellan gisslan och gisslantagare.

En Klantig Bankrånare och Hans Plan

Ethan Hawke spelar Lars, den klantige bankrånaren vars plan är att stjäla en miljon dollar från Kreditbanken, få ut sin vän Gunnar från fängelset och fly i en bil som påminner om den Steve McQueen körde i filmen ”Bullitt”.

En Otippad Allians

Noomi Rapace spelar kassörskan och den gifta tvåbarnsmamman Bianca, som oväntat börjar sympatisera med Lars. Hon upptäcker att trots hans brottsliga handlingar, har han ett gott hjärta.

Talangfull Besättning och Regi

”Stockholm” är regisserad av Robert Budreau och har en imponerande rollbesättning som inkluderar Mark Strong, Christopher Heyerdahl, Bea Santos och Shanti Roney, utöver de redan nämnda Hawke och Rapace.

Denna film är en unik skildring av en verklig händelse med en blandning av drama och komedi. ”Stockholm” erbjuder en fascinerande titt på de mänskliga aspekterna av en brottslig situation. Missa inte chansen att streama denna fängslande film på SVT Play.