Mig äger ingen” – Ett Drama om Kärlek och Överlevnad

”Mig äger ingen” är en svensk långfilm från 2013, baserad på Åsa Linderborgs självbiografiska roman, med Mikael Persbrandt i en av huvudrollerna. Filmen är en gripande berättelse om Lisa och hennes djupa men komplicerade kärlek till sin pappa Hasse, en storvuxen man vars liv tar en tung vändning när alkoholen tar överhanden.

Efter att mamman lämnar familjen, stannar Lisa kvar med Hasse och försöker upprätthålla bilden av honom som sin hjältepappa, trots hans allt djupare alkoholproblem. Hasses kamp med föräldraskapet och Lisas lojalitet ställs på prov när hennes verklighet blir allt svårare att hantera. Filmen utforskar den komplexa dynamiken i en familj där kärleken är villkorslös, men där verkligheten ofta kräver hårda val.

”Mig äger ingen” balanserar skickligt mellan humor och drama, och erbjuder en berättelse som är lika rörande som den är tankeväckande. Det är en film om att växa upp under svåra omständigheter, om att älska någon trots deras fel och brister, och om de svåra beslut livet ibland tvingar oss att ta. Foto SVT

Mer information om Mig äger ingen på themoviedb.org

Strömmas nu på SVT Play