2023 | 12 AVSNITT

Streama Gratis på SVT Play: ”Makten”


Titta på den norska dramaserien ”Makten” från 2023, nu tillgänglig för streaming på SVT Play. Serien ger en inblick i den politiska karriären hos Norges tidigare statsminister Gro Harlem Brundtland.

Om ”Makten”


Serien utspelar sig i Oslo 1974 och skildrar det turbulenta politiska klimatet i Arbeiderpartiet. Vi följer Gro Harlem Brundtland, en ung och idealistisk politiker som motvilligt dras in i partiets interna strider. Trots utmaningar lär hon sig snabbt att navigera i politikens värld och finner egna vägar till makt. Till sist står hon som den sista överlevaren i Arbeiderpartiets socialdemokrati.

”Makten” utforskar Gro Harlem Brundtlands roll i att ena Arbeidarpartiet och hennes inflytande på sin egen politiska ödesväg. Serien ifrågasätter om hon var en skicklig politiker som befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle, eller om hon var den mest begåvade av dem alla. En gripande berättelse baserad på sanning, lögn och osäkra minnen. I rollerna ser vi Anders Baasmo Christiansen, Jan Gunnar Røise och Kathrine Thorborg Johansen, bland andra. Originaltitel: ”Makta”.

Läs mer om Makten på themoviedb.org