2022 | 84 Min

Affärer och Familj: Won Yips Dubbelliv

”Won Yip: Kungen av Damtorget”, en nederländsk dokumentär Kunskapskanalen från 2022, tar oss in i världen av Won Yip, en affärsikonen med kontroll över både sin framgångsrika restaurangkedja och sin familj. Direkt från Amsterdam. Hans kontor vid Damtorget är både en kommandocentral för affärer och en samlingsplats för familjen, där han skickligt balanserar yrkesmässiga ambitioner med personliga värderingar.

Familjens Berättelse och Diasporans Utmaningar

Denna berättelse avslöjar den privata sidan av Yip. Och en man som sällan öppnar upp om sitt inre liv men bär på en rik familjehistoria mot bakgrund av den kinesiska diasporan. Genom att utforska Yips relationer och vardag ges en inblick i hur han och hans familj hanterar kulturella skillnader. Det balanserar mellan två världar och håller fast vid sina rötter.

Mellan Två Kulturer

Filmen belyser Yips förmåga att leva i två kulturer. Där han behåller sin kinesiska identitet samtidigt som han framgångsrikt integrerar i det nederländska samhället. Denna spännande resa visar hur Yip navigerar genom affärsvärldens utmaningar och familjens förväntningar med en fot i varje kultur.

Internationell titel: ”King on Dam Square”, dokumentären är en inspirerande skildring av hur tradition och modernitet kan samexistera, och hur man kan uppnå framgång samtidigt som man förblir trogen mot sin ursprungliga kultur. Won Yips historia är ett bevis på kraften i kulturell identitet i en globaliserad värld. Foto: Witfilm/ Kunskapskanalen/ UR

Mer information om Kungen av Damtorget på witfilm.nl