”House of Gucci” är ett amerikanskt verklighetsbaserat drama från 2021, regisserat av Ridley Scott. Filmen, som är tillgänglig för streaming på SVT Play, skildrar den dramatiska och turbulenta historien om familjen bakom det berömda modehuset Gucci. I huvudrollerna ser vi Lady Gaga, Adam Driver och Al Pacino, tillsammans med Jeremy Irons, Jared Leto och Salma Hayek.

Berättelsen fokuserar på Patrizia Reggiani, spelad av Lady Gaga, en kvinna från enklare förhållanden som gifter sig in i Gucci-familjen. Hennes ankomst och otyglade ambition leder till djupa sprickor inom familjen. Filmen utforskar teman som makt, lojalitet, svek och dekadens inom modevärlden. Den dramatiska berättelsen kulminerar i en spiral av hämnd och mord som skakar hela modeimperiet.

”House of Gucci” har fått uppmärksamhet för sitt stjärnspäckade skådespelarensemble och sin gripande skildring av en av modens mest beryktade familjedraman. Filmen erbjuder en inblick i både de lyxiga och mörka sidorna av modeindustrin och en ikonisk familjs uppgång och fall.

För mer information om filmen och dess bakgrund, är det rekommenderat att titta på filmen via SVT Play eller söka ytterligare detaljer om den verkliga historien bakom familjen Gucci och deras modehus.