1966 | 88 min


”Heja Roland!” – En Satir över Reklambranschen av Bo Widerberg

”Heja Roland!” är en svensk långfilm från 1966 som står ut med sin skarpa satir och humoristiska blick på reklamvärlden. Regisserad av Bo Widerberg, som även baserade filmen på sin egen roman ”Den gröna draken”, erbjuder denna komedi en unik inblick i 1960-talets Stockholm genom ögonen på den aspirerande skribenten Roland Jung. För de som uppskattar en god skratt, är filmen nu tillgänglig för streaming på SVT Play.

Roland Jungs Äventyr i Reklamens Värld

Huvudpersonen, Roland Jung, är en ung man med stora drömmar om att bli författare. Hans kreativa ambitioner kolliderar dock med en bister verklighet när han inser sitt akuta behov av pengar. För att råda bot på sin ekonomiska situation tar Roland anställning på en reklambyrå i Stockholm. Det dröjer inte länge innan han finner sig själv mitt i reklambranschens glittriga, men ytliga, värld.

En Uppgift Med Oväntade Vändningar

Rolands uppdrag på byrån blir snart att genomföra marknadsundersökningar bland ungdomar, för att bedöma deras reaktioner på ett nytt medel mot acne. Detta arbete leder honom in på oväntade äventyr och ger en humoristisk inblick i de absurda aspekterna av reklam och marknadsföring.

En Stjärnspäckad Ensemble

Med Thommy Berggren i huvudrollen som Roland, och stöd av skådespelare som Mona Malm, Ulf Palme, och Holger Löwenadler, lyckas ”Heja Roland!” framställa en levande och färgstark bild av tidsandan. Lars Amble, Madeleine Sundgren, och Ingvar Kjellson bidrar också till filmens charm och djup.

”Heja Roland!” bjuder inte bara på en underhållande berättelse, utan även på en skarp kritik av konsumtionssamhället och reklamindustrins manipulativa metoder. Bo Widerbergs regi och manus skapar en tidlös komedi som fortfarande känns relevant och bitande i sin satir. Upptäck denna pärla från den svenska filmhistorien och låt dig förtrollas av Roland Jungs strapatser i reklamvärlden. Foto: SVT

Mer information om Heja Roland! på themoviedb.org